lördag 22 november 2008

Stackars Posten

Läser på Aftonbladets hemsida att Postens VD nu avstår sin lön efter kritik från media och allmänhet. Visserligen hade han en snuskigt hög lön som inte går att försvara hur bra han än må vara, men jag kan inte låta bli att reflektera över några saker:

Hur kul kan det vara att vara anställd i ett företag som alltid får skit från media och allmänhet vad det än handlar om?

När VD hade för hög lön blev det storm och nu när han avstår helt från sin lön så gnäller många ändå! När jag läser kommentarerna till artikeln så verkar de flesta tycka att Lars G är girig eller dum i huvudet ändå. Alternativt att Posten är dumma i huvudet. Kan någon förklara på vilket sätt Posten ska sätta sin VD-lön för att folk ska vara nöjda? Förmodligen skulle väl Posten avstå VD och bara satsa på brevbärare för att folk skulle vara nöjda. Fast det skulle nog inte heller hjälpa eftersom då folk skulle bli avundsjuka på brevbärarna för att de slapp ha en VD och för att de hade för höga löner.

På tal om brevbärarna så blev folk i storstäderna förbannade när Posten vill förbättra brevbärarnas arbetsmiljö genom att införa fastighetsboxar. Det gick inte eftersom folk vägrade acceptera att brevbärarna har ett tungt arbete. De går ju bara omkring och delar ut kärleksbrev hela dagarna. Hur jobbigt kan det vara? Det måste ju vara mycket jobbigare för var och en att gå ner till sin egen farstu för att hämta posten.

Dessutom ansåg folk i allmänhet och fastighetsägarna i synnerhet att boxarna bara skulle ge Posten stora pengar i vinst. Att de eventuella pengar Posten skulle tjäna på kort sikt att det blev boxar överallt skulle tillfalla skattebetalarna eftersom de äger Posten var ingen som tänkte på.

Ibland är folk i det här landet så otroligt korkade att det är synd om dem. Jag tror att många skulle vara jätteglada om Posten gick med brakförlust varje år och tvingades bli beroende av statliga bidrag för att gå runt. Att det skulle drabba dem själva som skattebetalare skulle de nog inte ens förstå.

Dagens tips: Deportering av tröga gnällspikar till Grönland

Inga kommentarer: