måndag 3 november 2008

Kapitel 6: Kvarnarna mal vidare

Den nya rättegången började hoppfullt.

Två f.d. arbetskamrater till Catrine vittnade om hemskheter som kunde kopplas ihop med de två läkarna. En av dem hade t.o.m. fört dagbok som tog upp mycket om Catrine och hennes två vidriga läkare till kunder. Som tur var hade hon antecknat väldigt noga när det gällde händelserna kring läkarna. Catrine hade varit mycket uppskakad av dem och därför hade arbetskamraten lagt dem på minnet och skrivit ner allt Catrine berättade om dem i sin dagbok. Det var naturligtvis synd att hon inte hade berättat allt det här från början istället för att lämna helt andra uppgifter. Då hade det nog inte funnits några tvivlare till hennes vittnesmål som det fanns nu. Vilken tur då att själva dagböckerna dök upp nu lagom till den andra rättegången så att de eventuella tvivlarna kunde tystas.

Egentligen var det nog bra att rättegången gjordes om eftersom alla vittnen nu hade hunnit tänka efter. Det gjorde att alla nu var säkrare på sin sak och kunde lämna mer detaljrika berättelser än vid förra rättegången. Det dök också upp nya vittnen som alla nu hade fått den extra betänketid de behövde för att ställa upp för sanningen.

Den här gången visades även några filmer ut obducentens fläskiga videosamling upp för allmän beskådan. Tydligen hade han tillsammans med sin fru betygsatt filmerna. Det var nu uppenbart för alla vad han gillade att se, nämligen våldsporr! En av filmerna hette tydligen "The house by the cemetery". Vad för en sjuk stackare njöt av en sån film?

I övrigt lades alla överväldigande bevis fram precis som förra gången. Nu var det bara att vänta in livstidsdomen.

Till allas stora förvåning friades de båda läkarna för mord. Allmänläkaren friades dessutom från inceståtalet. En klen tröst i sammanhanget var att rätten ansåg det vara bevisat att läkarna styckat kroppen. Det brottet var nämligen redan preskriberat, vilket de kunde tacka den mördade statsministern för. Det gjorde att de inte kunde straffas för det och därför frikändes helt.

Rätten skämde ut sig helt när de påstod sig inte kunna bevisa att Catrine ens blivit mördad och därför inte kunde fälla för mord.

Skandal, rättsröta, justitiemord, rättshaveri, galenskap, mutbrott, maktmissbruk, jäv, m.m. m.m. Orden för att beskriva det som just hänt räckte inte till. Hur kunde detta ske i en rättsstat som Sverige?

Fortsättning följer...

Dagens tips: Ha tålamod.

Inga kommentarer: