söndag 9 november 2008

Epilog

Då har jag alltså berättat sagan om Catrine och om hur hennes öde påverkade Sverige. Sagan är förstås överdriven på vissa ställen, men faktum är att Catrines öde blev inte bara hemskt för henne själv, utan även för en hel del andra inblandade.

Catrines öde var hemskt för i första hand henne själv. Ingen förtjänar att drabbas av det hon drabbades av.

I andra hand var Catrines öde hemskt för hennes anhöriga och vänner. Inte nog med att Catrine utsattes för ett hemskt brott. Den eller de som gjorde det har aldrig hittats p.g.a. en hel rad felaktigheter. Det måste vara en hemsk vetskap för de anhöriga.

I tredje hand var Catrines öde hemskt för de två läkare som kom att misstänkas för mord och styckning. Båda var och är helt oskyldiga, men blev inblandade p.g.a. en bitter f.d. svärfar och en bitter f.d. hustru. När cirkusen var igång gick den inte att stoppa. Till pöbeln anslöt sig en karriärsugen rättsmedicinare, ett antal "vittnen", polisutredare, åklagare, kulturelit, media och allmänhet för att nämna några. Dessa läkare har fått sina liv förstörda och trots att ingen insatt idag tror att de är skyldiga är det många som förvägrar dem rättvisa.

I fjärde hand var Catrines öde hemskt för den vid tiden för brottet lilla flicka som är dotter till en av läkarna. Hon har utnyttjats i den här historien på ett hänsynslöst sätt av sin mamma. Hon har inte heller fått träffa sin pappa på nästan 25 år.

I femte hand var Catrines öde hemskt för alla de som vet att de gjort bort sig kraftigt och är för små och fega för att erkänna det. Stackare!

Det finns inga vinnare i den här soppan utom möjligtvis den/de som är skyldiga till det som hände Catrine (om vederbörande är i livet). Det är dags att ge läkarna upprättelse och försöka lösa brottet på allvar nu!

Dagens tips: Födelsedagsfest hos en fantastisk flicka.

Inga kommentarer: