torsdag 30 oktober 2008

Kapitel 4: Ännu en mördare hittas

Knappt hade Sverige hunnit andats ut förrän ännu en ondskans budbärare kom fram i ljuset. Även denna gång var det en vaken och orädd medborgare som rusade till samhällets räddning.

Den onde var en man som alldeles uppenbart hade börjat sin brottsliga bana med att förgripa sig på sin mycket unga dotter på dryga året. Dagis uppmärksammade den onde mannens fru, tillika barnets mamma, på att det kunde vara något som inte stod rätt till. Mamman hade under en tid också misstänkt det och fick nu sina misstankar bekräftade. Att några övergrepp inte kunde bevisas och att experterna inte trodde på henne gjorde henne naturligtvis bara mer fokuserad på att sanningen skulle komma fram. Det var nu dags att skiljas och hon skulle minsann se till att den onda aldrig mer fick träffa dottern.

När hon sett sanningen i vitögat föll allt på plats. Hon förstod helt plötsligt vad dotterns joller betydde och hon kunde tolka allt i dotterns beteende efter vad hon nu visste. Att hon inte sett det tidigare! Att polis och experter inte tog henne på allvar var helt otroligt, hur skulle hon göra för att avhjälpa detta problem?

Som tur var så publicerade en av kvällstidningarna bilder på kvinnor som blivit mördade, däribland Catrine, vilket gjorde att den sista biten föll på plats. Dottern kände igen bilden på Catrine och nu började den färdiga bilden att klarna mer och mer. Dottern berättade nu, på sitt speciella språk, att pappa och den hemska obducenten som det stått om i tidningarna hade dödat Catrine. Hon passade också på att berätta så mycket detaljer om mordet att det nu borde vara bortom allt rimligt tvivel att det verkligen var som dottern sa. Dessutom var ju mannen också läkare precis som obducenten och den som ville få det till en slump var uppenbart alldeles för dum för sitt eget bästa.

Tänk om mamman inte hade haft en så klok och välutvecklad flicka som kunde berätta om mordet och hur det hade gått till. Då hade de onda männen förmodligen kommit undan med det avskyvärda brottet.

Sverige kunde återigen andas ut och glädjas åt ytterligare en självuppoffrande hjälteinsats.

Fortsättning följer...

Dagens tips: nässpray och snytpapper

Inga kommentarer: