tisdag 28 oktober 2008

Kapitel 3: En mördare är funnen

Vem var nu denna mördare inom de egna leden? Enligt mannen som kom in på polisstationen var det en obducent som inte bara hade mördat Catrine utan även sin egen fru. Mordet på frun hade han dessutom skickligt maskerat som ett självmord. Mannen visste hur det låg till eftersom han var far till den mördade frun och visste därför att dottern aldrig skulle ta sitt liv. Obducenten var inte bara ond, han var även slug, varnade pappan. Det ville till att polis och åklagare frammanade all sin yrkesskicklighet för att få honom fälld.

En del av poliserna hade alltid känt att det var något skumt med den där obducenten och nu hade de alltså fått sina misstankar bekräftade. Egentligen hade de vetat det hela tiden!

Problemet var bara att hitta bevisen. Det fanns ju ingenting förutom pappans utsago som tydde på att obducenten var skyldig. De fick helt enkelt se till att hitta människor som kunde styrka deras tes. De tog med kort på den misstänkte och några andra figurer och visade runt på Catrines arbetsplats på Malmskillnadsgatan. Det dröjde inte länge förrän ryktet hade spridits att det var mannen på bild nummer fyra som mördade Catrine. Nu hade de honom fast!

Nu när de ändå hade bevisat att han var skyldig skulle de passa på att sätta honom på plats och visa att samhället tar avstånd från ett sådant monster som han bevisligen var. Dessa monster greps bäst offentligt så att alla kunde se vem som inte var önskvärd i samhället. Eftersom de visste att obducentens jobb var viktigt för honom hämtades han på arbetsplatsen i Solna. Den svenska polisens status i omvärldens och allmänhetens ögon borde nu rätteligen höjas kraftigt. Sverige var nu åter en säker och trygg plats på jorden.

Fortsättning följer...

Dagens humortips: Interpellationsdebatt i riksdagen med infrastrukturminister Åsa Torstensson.

4 kommentarer:

Anonym sa...

glöm inte att berätta om obucentens horbersök, att han var stammis bland de gatuprostituerade, att han var märklig sexuellt och social, fixerad vid våld och strypning, genomförde rättsläkarjobb i samband med andra prosituerade som dog de där åren samt även hade ett kranie från en obducering på sitt arbetsrum. sen som kuriosa kan du ju berätta om hans fläskiga samling våldsporr och skräckfilm också

Bertil Bitter sa...

Det behövs väl inte eftersom du just gjorde det?

Det är ju för jävligt att han genomförde obduktioner. Det verkar dessutom som om han hade betalt för det. Riktigt vidrigt!

Att han hade motorsågsmassakern hemma är ju naturligtvis ytterligare ett bevis på skuld!

Nu när jag nämnt en skräckfilm som han hade kan väl du nämna en våldsporrfilm ur hans fläskiga samling?

Anonym sa...

just det, det är ju väldigt vanligt att varit under utredning 4 gåmger för mord på sin egen fru. antalet gånger pga att polisen sett det som en självklarhet att han var skyldig, även om teknisk bevisning tyvärr saknades.

och då måste han ju vara oskyldig. eller hur? om man lyckas undvika lämna bevis är man oskyldig. visst?

och nej, det förekommer inte bland andra läkare att de tar in kroppsdelar från de som de undersöker på sitt arbetsrum för , så att säga "eget nöjes skull"

Bertil Bitter sa...

Nu är du helt ute och cyklar.

Visst fanns det folk inom polisen som trodde att han var skyldig till mord på sin fru, men det var nog främst de som inte var tillräckligt insatta i fallet.

Om det verkligen var så att alla trodde att han mördat sin fru är det konstigt att han ansågs tillhöra de mest talangfulla inom sitt yrke och en riktig framtidsman. Du tror inte att någon hade reagerat tidigare än över två år efter självmordet om de verkligen trodde att han var inblandad?

Samma sak när det gäller det han hade på arbetsrummet. Idag, 25 år senare, är det självklart inte ok. Dock verkar det varit det då med tanke på att ingen reagerade förrän efter misstankarna om inblandningen i mordet på Catrine kom fram.